2008-01-06

FRA söker folk

Ser att FRA söker Analytiker inom IT-säkerhetsområdet. Det är väl med tanke på att de räknar med att de ska få tillgång till att lyssna på all internettrafik kan jag tro...

Om man skulle söka? I så fall kanske man skulle formulera ett sånt här brev:
----------------------------
Hej FRA!

Jag tror jag skulle kunna passa till jobbet. "God analytisk förmåga inte minst när det gäller analys av IP-trafik och IT-säkerhet." Jo, det tror jag nog att jag kan uppfylla.

"Som person är du nyfiken och öppen för att ta till dig nya kunskaper och betraktelsesätt med en positiv grundinställning."

Jo, där tror jag faktiskt att jag skulle kunna vara exakt rätt man för jobbet.
Jag är nämligen väldigt nyfiken. Redan som liten brukade jag spionera på folk efter bästa förmåga. Under tonåren jobbade jag på fotolabb och tittade med stort intresse på kundernas foton, alltid spännande att se vad folk har för sig.

Vidare så brukar jag så fort jag har tillfälle kolla mina vänners internetcache och Recent Documents, jag tycker det är viktigt att veta vem man umgås med. Ett annat uttryck för det här draget av nyfikenhet är kanske att jag söker efter "My Documents" när jag använder peer-to-peer programvaror. Det kan man nog också säga är ett sätt att ta till sig nya kunskaper och betraktelsesätt, eller hur? Kort sagt, nog låter det väl som att jag är perfekt för jobbet?


-------------
Eller var det inte det dom menade med "nyfiken och öppen för att ta till dig nya kunskaper"? Jo, det måste det väl vara med tanke på vilket jobb det är, eller...
:-)

Andra bloggar om: , ,
, , ,

1 Comment:

Jinge said...

Det är väl den enda utbyggnad av statliga funktioner regeringen planerar, FRA, MUST OCH SÄPO.