2008-01-27

Måste inte författare vara läskunniga?

Måste inte kunna läsa för att kunna vara "författare"? Det kan man verkligen undra när man läser förlagsägaren Liza Marklunds kolumn i dagens Expressen där hon kommenterar Piratpartiets inställning till upphovsrätten.

Eller kan det möjligen vara så att hon har läst, insett att hon har svårt att argumentera i sak, och därför helt enkelt hittar på åsikter hon tillskriver Piratpartiet, för att sen argumentera mot de påhittade åsikterna?

Jag kommenterade tidigare Andreas Ekströms i Sydsvenskan inlägg om att debatten förs på ett ohederligt sätt. I Liza Marklunds fall drivs denna ohederlighet till en ny extrem, hon använder sin position som kolumnist till att på ett rent bedrägligt sätt tillskriva Piratpartiet åsikter det inte har, antagligen i förhoppningen om att läsarna inte själva ska ta reda på fakta. Visst är hennes debattposition svår, men är rena lögner verkligen nödvändiga för att hon ska kunna hitta argument för sin sak?


Eftersom hon inte länkar till den blogg hon kommenterar, och inte har varken Twinglylänkar eller kommentarsfunktioner till kolumnen, så finns det väl risk att hon lurar en och annan...


Andra som kommenterar: opassande, Falkvinge, Basic Personligt


Andra bloggar om: ,, , , ,
, , ,

3 Comments:

Anonym said...

kloka ord!

Suss said...

Det roliga är att både kommentarer och twingly-länkar var aktiverade från början. Sen kände hon väl att motståndet med henne övermäktigt och stängde av det.

Mig veterligen har hon inte svarat på några mejl heller...

Anonym said...

Så sant